Yogalessen in de Koningskamer

De koningskamer is een heel speciale ruimte. Het licht van boven door de glazen top, de mahonie vloer met mozaïek, het bergkristal op de top en de citrien in de vloer en niet in de laatste plaats de piramidevorm geven de ruimte een bijzonder karakter. Bijna iedereen neemt daar iets van waar. Zeker als je even je ogen sluit en in het midden gaat staan. De ruimte draagt bij aan het versterken van je focus. Ook die van een groep. Deze focus komt bij Yoga goed van pas. Door het richten van je aandacht tijdens de yoga oefeningen word je steeds meer bewust van je lichaam en geest. Door de Yoga houdingen, ademhalings oefeningen en meditatie word en blijf je ontspannen, open, sterk en soepel. Er is geen competitie, ieder heeft haar of zijn eigen grenzen om te respecteren en te onderzoeken. Met enige regelmaat organiseren we ook meditatieve concerten en yoga specials.

De Yoga lessen

Hatha Yoga

is een van de oudste vormen van yoga waarin gewerkt wordt met de basishoudingen en de ademhaling. Je oefent met balans, flexibiliteit, inspanning en ontspanning. Er wordt altijd afgesloten met een fijne eindontspanning.
De les is geschikt voor mensen met en zonder ervaring.

Maandag 19:30 – 20:45

Door Meggie Henzen

 

Yin Yoga

Bij deze vorm van yoga blijf je langer in de houdingen, meestal worden ze tussen de 2 en 5 minuten aangehouden. De spieren zijn hierbij zoveel mogelijk ontspannen, yin yoga richt zich vooral op het bindweefsel. Door langer in de houdingen te blijven brengt deze vorm van yoga ook je aandacht meer naar binnen. Dit geeft vaak een diep gevoel van ontspanning. Yin yoga is geschikt voor iedereen die een tegenhanger zoekt naast meer actieve vormen van beweging.

Dinsdag 19:30 – 20:45
Door Els Matthijssen

Yin/Yang Flow Yoga

is een combinatie van inspanning en ontspanning. De les start met staande houdingen, zonnegroeten en flows om soepel te worden, je spieren te versterken en je houding te verbeteren. Daarna volgen rustige yinhoudingen en sluiten we af met een heerlijke eindontspanning.

Woensdag 19:30 – 20:45
Door Els Matthijssen

Mindful Yoga

In deze lessen besteden we aandacht aan de uitvoering van de houdingen in combinatie met de ademhaling. Je wordt je meer bewust van je lichaam. Dit lichaamsbewustzijn samen met de meditatieve ontspanningsoefeningen geeft meer rust in je hoofd en helpt je soepeler door het leven te gaan. Kom gerust eens een keer proberen of het ook iets voor jou is.

Donderdag 19:30 – 20:45
Door Stefan Posthuma

Boek een Yogales of koop een strippenkaart

Hieronder kunt u losse Yogalessen boeken. Wilt u liever een strippenkaart aanschaffen, dan is dat ook mogelijk.

LET OP! Al in het bezit van een strippenkaart? Log dan in op het klant dashboard om een les in te boeken met deze voordeelkaart.

Praktische informatie

Komen wanneer je wil

De lessen zijn inloop-uren dat wil zeggen: Je kunt daar af en toe of elke week komen. De lessen zijn geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd of ervaring. Matjes en zitkussens / bankjes zijn aanwezig. Trek makkelijke kleding aan en kom gerust eens proberen hoe Yoga in de koningskamer voor je is. Je bent van harte welkom.

Wat kost het ?

De inlooplessen kun je per keer betalen (€ 11,-).
Er is ook een tien-lessen-pakket: je betaalt dan € 95 voor tien lessen i.p.v. €110. Dit pakket kun je gebruiken voor alle inlooplessen. Op jouw account kun je vervolgens lessen boeken, je boekingen beheren, annuleren en zien hoeveel lessen er nog in je pakket zitten.

Reserveren

Het aantal plaatsen is beperkt, reserveren is noodzakelijk.

Annuleren

Tot 24 uur vantevoren kun je je les kosteloos annuleren. Daarna brengen we de les in rekening.