Over de Piramide aan de waal

De Piramide aan de Waal is een vrijplaats voor verbinding. Geïnspireerd op de piramide van
Cheops, brengt de Piramide hemel en aarde samen. Dit bijzondere gebouw is met veel
liefde en vakmanschap gemaakt door eigenaren Stefan en Els.

Vrijplaats voor verbinding

Stefan en Els piramide aan de waal
Een plek waar mensen samenkomen, de verbinding voelen met elkaar, en je jezelf kan ontwikkelen: dat is wat wij, Els en Stefan wilden creëren in de Piramide. Als kleine jongen was Stefan al gefascineerd door de Piramides uit het oude Egypte. Het werd zijn droom om eigenhandig een piramide te bouwen. Toen wij ruim 30 jaar geleden het landgoed kochten, besloten wij om dit plan werkelijkheid te maken. Met veel liefde en vakmanschap heeft Stefan de piramide gebouwd. Eerst nog zonder specifieke bestemming, maar al snel deed de Piramide dienst als een centrum voor bewustwording, yoga, concerten en opleidingen

De symboliek van de piramide

Van oudsher staat een piramide voor de verbinding tussen hemel en aarde. Een leven vol voldoening is niet mogelijk zonder te dromen, en je dromen verwezenlijken is niet mogelijk zonder dit in actie om te zetten. De piramide helpt dus zowel om van boven naar beneden af te dalen als andersom. Hiermee biedt het een plek om dromen te verwezenlijken en in actie om te zetten.

Bevind je je op het landgoed van De Piramide, dan voel je de bijzondere energie van deze plek. Dit is waarom met name bijeenkomsten gericht op persoonlijke groei en bewustwording zich zo thuis voelen op deze locatie. In en om het gebouw zijn tal van bijzondere details aangebracht die verwijzen naar de symboliek van de piramide. Zo is bij de bouw van de Piramide uitgegaan van de verhoudingen van de piramide van Cheops. De Piramide is evenals die in Gizeh gericht op de sterren. Het kristal in de punt van het gebouw versterkt de verbinding, net als het mozaïek met de citrien in het midden van de vloer van de Koningskamer. Samen met de kracht en dynamiek van de naastgelegen
rivier draagt de energie van de Piramide bij aan een bijzondere ervaring.

Waar wij voor staan

  • Verbinding met jezelf
  • Connectie voelen met anderen
  • Respect voor mens, dier en milieu
  • Uitwisselen van gedachtes, ervaringen en kennis

Voor initiatieven met een bewust karakter of charitatieve intentie bieden wij aangepaste tarieven

Over Stefan en Els

Stefan is het eerste contactpersoon bij de verhuur van de locatie. Hij is vaak in zijn werkplaats te vinden, waar hij hout bewerkt en meubels maakt. Ook heeft hij een grote liefde voor muziek en de natuur. Op dinsdag en donderdag geeft Stefan yogales.

Els heeft een praktijk voor klassieke accupunctuur en Chinese voetreflextherapie, genaamd Terra Ming. Ook geeft ze training en nascholing op het gebied van voetreflexologie. Op dinsdag en woensdag kan je yogales van Els volgen.